Tag

GDPR
Susijungimo ir įsigijimo sandoriai (angl. Mergers & Acquisitions, M&A), tapę dažnu įvykiu verslo praktikoje, padeda bendrovėms greičiau pasiekti užsibrėžtų plėtros bei augimo tikslų ir žengti didesnį žingsnį į priekį. Šie sandoriai yra kompleksiški ir reikalauja plataus požiūrio į daugybę skirtingų teisės sričių klausimų. Prieš įsigydamas verslą (bendrovės akcijas ar bendrovę, ar jos dalį, kaip turtinį...
Read More
GPS GDPR BDAR
Transporto valdymo sistemos, susietos su GPS (visuotinės padėties nustatymo sistemos) įranga, tampa vis populiaresnės kasdienėje verslo veikloje. Jos leidžia stebėti, kur transporto priemonė yra realiu laiku, jos judėjimo istoriją, degalų sąnaudas ir kitą darbdaviui naudingą informaciją, susijusią su transporto priemonės naudojimu. Tačiau beveik visada tokia, iš pirmo žvilgsnio tik su pačia transporto priemone susijusi informacija,...
Read More
2018 m. gegužės 25 d. įsigaliojus Bendrajam duomenų apsaugos reglamentui (BDAR) daugelis įmonių, neplanuojančių perleisti verslo, prisitaikė prie naujų sugriežtėjusių reikalavimų asmens duomenų tvarkymui ir grįžo prie kasdieninės veiklos. Tačiau planuojančios verslo perleidimo sandorius įmonės gali susidurti su naujais iššūkiais būtent dėl sugriežtėjusių reikalavimų asmens duomenų tvarkymui, todėl kyla klausimas, kas gi pasikeitė po BDAR...
Read More
Džiaugiamės galėdami pranešti, jog 3law Miškinis ir partneriai, advokatų profesinės bendrijos partnerė, advokatė Dovilė Aukštuolytė Mastrichto universiteto, Europos privatumo ir kibernetinio saugumo centre (Nyderlandai) įgijo duomenų apsaugos pareigūno sertifikatą. Šis kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas buvo suteiktas išklausius mokymus apie asmens duomenų apsaugą ir sėkmingai išlaikius kvalifikacinį egzaminą. Toks įvertinimas patvirtina 3law Miškinis ir partneriai, advokatų profesinės...
Read More
Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, atlikusi asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros ir lojalumo programos tikslais teisėtumo patikrinimą, 2018-09-26 rezultatų apibendrinime padarė išvadą, kad „asmens duomenys profiliavimo tikslais galėtų būti tvarkomi tik su duomenų subjekto sutikimu“ (žr. nuorodą).   Iš šios išvados susidaro įspūdis, kad Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija profiliavimą laiko savarankišku duomenų tvarkymo tikslu, paprasčiau tariant...
Read More

Send this to a friend